2014. február 10., hétfő

61. VKF - Tortilla

A mostani fordulóra, amit Katuci hirdetett meg, Pé receptjével jövök, aki jelentős mennyiségő szendvicset fogyaszt munkájából adódóan, így ő a specialita ilyen téren nálunk.  Ezt a finomságot készített el egyik hétvégén ebédre, miközben én vizsgára tanultam, a maradék sem veszett kárba hétközben elcsipegettük.
 
 
 
Hozzávalók: (4 személyre)
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- fél dl olivaolaj
- 3 dl langyos víz
 
Töltelékhez:
- 1 kis pohár medvehagyma öntettel elkevert tejföl
- kápia paprika szeletek
- kígyóuborka szeletek
- sertéscomb kocka ízlés szerint fűszeresen olivaolajon megpirítva (20- 30 dkg)
 
Salátához:
- fél fej édeskáposzta vékonyan felszeleteve
- 2 szál sárgarépa lereszelve
- só, bors, őrölt kömény
- 2 ek ecet vagy citromlé
- 1 ek cukor
- 2 ek olivaolaj
 
Elkészítés:
A tészta így készült. Ekkor mennyiségből 8  db lesz.
 
A salátához a répa és káposzta forgácsokat lesózzuk és fél órát állni hagyjuk. Eztán ízesítjük a fűszerekkel.
 
A még meleg tortillákat megtöltjük paprikával, uborkával, salátával, husival és medvehagymás tejföllel. Félbehajtva vagy feltekerve fogyasztjuk.
 
Frissítően finom és laktató!

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...