2014. január 23., csütörtök

Mákos tejbegríz

Ez már a 4. féle tejbegríz nálam, de hát Pé édességre vágyott, és nem volt otthon semmi extra alapanyag, így ez lett belőle ;) Az ötlet innen származik.



Hozzávalók 6 adaghoz:
- 7 dl tej
- 4 ek darált mák
- 7 ek búzadara
- 4 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 korty vaníliaaroma

- meggydzsem

Elkészítés:
A tejet a búzadarával, cukorral, sóval, mákkal és vaníliaaromával feltesszük alacsony lángon főni. Folyamtos kevergetés mellett addig főzzük, míg szépen csomómentesen be nem sűrűsödik. Ekkor edénykékbe adagoljuk. Szobahőmérsékletűre hűlve már fogyaszthatjuk is egy kis meggydzsemmel felturbózva, de anélkül is remek. A maradékot, ha van hűtőben tároljuk.

3 megjegyzés:

  1. Tök jó ötlet! Biztos finom, mert imádom a mákot! :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper ötlet - mák és tejbegríz is jöhet bármikor együtt pedig pláne :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg remek együtt a kettő :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...