2013. július 10., szerda

Barckos süti

Anyósomék fájáról kaptunk néhány szem sárgabarackot, de mivel Pé allergiás a nyers gyümölcsök 90%- ára, így mint általában, így most is egy gyors sütit kerekítettem belőlük, hogy tudjon belőle ő is enni.


Hozzávalók:
- 40 dkg sárgabarack
- 10 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
- 3 tojás
- 2 ek tej
- 1 kk fahéj
- 1 csipet só
- 1 marék csoki chips (ehhez Pé ragaszkodott ;) )

Elkészítés:
A barackokat megmossuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot meg a sót és kifehéredésig keverjük, ekkor jöhet bele a fahéj, kakaópor plusz a sütőporral elkevert liszt és a tej. Ezt a masszát addig kavargatjuk még szép egynemű nem lesz , ekkor jöhet bele a kemény habbá vert fehérje - először csak egy- két kanálnyi, amit alaposan belekavarunk a kakós tésztába, így kicsit meglágyítujuk, majd jöhet bele a  többi hab is, de már csak óvatos mozdulatokkal forgatva, vigyázva a benne lévő levegőre, míg el nem tűnnek a fehér foltok. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A keveréket a tepsibe öntjük, elrendezgetjük benne a barackokat és meghintjük a csoki pasztillákkal, ha a barack egy kicsit savanyú akkor még szórhatunk egy kis cukrot a tetejükre. 180 fokos sütőben fél óra alatt tűpróbáig készre sütjük.

4 megjegyzés:

  1. Hű, ez finom lehetett! Imádom a sárgabarackot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, hogy az volt, nagyon hirtelen el is fogyott :D

      Törlés
  2. Kifelejtetted oda írni, hogy mikor kell hozzáadni a kemény habot. :)
    Minden hozzávaló megvan otthon, hétvégén el is készítem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy szóltál az tényleg kimaradt, de már javítottam is. Remélem ízleni fog! :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...