2013. május 6., hétfő

Újhagyma krémleves

Anyósoméktól kaptam egy csokor újhagymát, frissen szedve a kertből és Pé levest rendelt vasárnap ebédre, ez lett belőle :)
 
 
Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1,5 dl száraz fehérbor
6 dl húsleves alaplé
só, bors, őrölt kömény
2 ek liszt
1 ek cukor
1 ek margarin
1 ek olivaolaj
 
Elkészítés:
A hagymákat apró darabokra vágjuk, majd az olajban, a cukorral és a margarinnal megpirítjuk, karamellizáljuk. Hozzákeverjük a lisztet és addig kevergetjük míg aranybarna nem lesz, ekkor felöntjük a borral és kicsit elforraljuk belőle az alkoholt, majd jól összeturmixoljuk. Végül hozzáöntjük az alaplét és sóval, borssal, meg köménnyel ízesítjük és hagyjuk  had rotyogjon, mikor az újhagyma zöld színe kezd átváltani barnásba, akkor elkészült. Tálalásnál én reszelt sajtot és pirított zsemlekockát kínáltam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...