Ez egy villámgyorsan elkészíthető nassolnivaló, ha vendégeket várunk, akkor nálunk elég gyakran készül, mert mindig sikert arat :)
Hozzávalók:
- 11 virsli ketté vágva
- 500 g bolti leveles tészta
- 1 kis sóval felvert tojás
- szezámmag
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk lisztezett nyújtódeszkán kb 30*40- es méretűre. Derelyevágóval széltében felcsíkozzuk, ügyelve arra, hogy végül 22 darabunk legyen. A tésztacsíkokat spirálban feltekerjük a virslikre úgy, hogy kicsit fedjék egymást a tészta szélei. Egy sütőpapírral bélelt 40*40- es tepsibe egymás mellé pakoljuk őket, de ne túl szorosan, mert akkor összesülnek. Mindegyik tetejét kenjük meg a tojással, és szórjuk meg szezámmaggal, majd egy 20 fokra előmelegített sütőben 15- 20 perc alatt süssük őket készre. Tálaláskor kínáljunk hozzá ketchupot és mustárt, esetleg majonézt. Mi nagyon szeretjük!
Nagyon guszták! :)
VálaszTörlésÉn is készítettem hasonlót, csak kelt tésztából.
Klassz, nálunk kelt tésztával szokott készülni, de nagyon jó ez a gyorsabb verzió is! :) Boldogságos névnapot! :)
VálaszTörlésKelt tésztával még nem próbáltam, de hogy mindketten így szoktátok lehet, hogy én is ki fogom próbálni :D
VálaszTörlésHankka, köszönöm szépen, nagyon kedves tőled!
Nálam is sikert aratna! :) Fincsi :)
VálaszTörlés