2013. szeptember 3., kedd

Kukorica krémleves

Ez egyik kedvenc levesünk Pé- vel, ezért elég gyakran készítem. Az eredeti receptet még a NoSalty-n találtam.
 
 
Hozzávalók: (3 személyre)
- 250 g mirelit morzsolt kukorica
- curry, só, bors
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 325 g tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 6 dl húsleves alaplé
- 2 ek olivaolaj

Elkészítés:
A kockákra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, csak ekkor adjuk hozzá a áttört fokhagymát és kicsit megfuttatjuk. Hozzáöntjük a kukoricát és az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, így kicsit átmelegítjök. Ezután felöntjük az alaplével és beleszórjuk a curry port is. Kicsit hagyjuk, had rotyogjon. A tejet a tejföllel és a liszttel simára keverjük. Mikor a kukorica már megpuhult, akkor botmixer segítségével addig pépesítjük, míg szép sima nem lesz, aki nem szereti a héját át is paszírozhatja szűrőn, de nekünk nem baj, ha kicsit darabos. Végül apránként hozzáadjuk a tejfölös keveréket úgy, hogy előtte hozzákeverünk a kukoricapépből, így nem fog a hirtelen hőmérséklet különbségtől kicsapódni. Tálaláskor pirított bacon kockákkal, vagy zsemlekockával és sajttal  is kínálhatjuk. Isteni finom, de tényleg!

6 megjegyzés:

  1. Még nem ettem ilyet, de szívesen kipróbálnám. Amiben kukorica van, az rossz nem lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÉRdemes kipróbálni, mi függők lettünk ;)

      Törlés
  2. Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt elmentem magamnak, istenien hangzik! Köszönöm!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit, én köszönöm ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...