2013. április 3., szerda

Samu menü

Gondoltam egyet és összefoglaltam Samu étkezési szokásait, hátha  nem mindenki tudja elképzelni, hogy mit is eszik egy efféle kis házi kedvenc :)

Nálunk így néz ki egy heti sün menü:

Vacsora étlap
(A gomba táblát Tesóméktól kaptuk ajándékba.)
 
Főtt/sült csirkemáj; főtt/sült tojás;
főtt csirkenyak; lisztkukac; szárított fehér hal;
aprószemű, száraz, premium minőségű macskatáp száraz süntáppal keverve 
(ez utóbbi mindig van előtte).
Ezekbe mindig próbálunk csempészni mindenféle vitamint gyümölcsök és zöldségek formájában. Amit eddig próbáltunk: alma, répa, banán, sütőtök. De ha jön a jóidő tovább kísérletezünk majd, mert minden süni egy egyéniség, saját ízlésvilággal. Amúgy a bébiételek télen tökéletes alternatívát kínálnak, ebben a formában szívesebben is fogyasztja a zöldséget, gyümölcsöt, főleg, ha adunk hozzá egy kis husit ;)
 
Kaphatna még: gyászbogárlárvát, selyemhernyót, tücsköt, napos egeret, prémium macskakonzervet... Ezekből a selyemhernyót már próbáltuk, bár Samu megkóstolta, de fintorgott egyet és kiköpte. Egeret nem lenne szívem ilyen formán a vesztébe küldeni. A tücsköt meg le kéne vadászi a süninek, félek, hogy a végén egy egész zenekar lakna a kuckójában, így inkább kihagynám a lehetőséget ;)
 
Vannak speciális sün tápok és konzervek, ebből mi a Vitakraft száraztápját próbáltuk, de nem vált be igazán, mert Samu kiválogatja, ami nem teszik neki benne. Elég drága volt, így ilyesmivel valószínűleg nem kísérletezünk többet.
 
A száraz macskatápnál nagyon fontos, hogy minőségi legyen és alacsony legyen a zsírtartalma, mi a HappyCat Fit&Well Junior Csirkés tápját vesszük, mivel apró szemű, így könnyen el tudja rágni a kis vacak. Ez sem olcsó mulatság, de egy süni naponta csak 1-2 evőkanállal eszik belőle, így sokáig kitart.
 
Amit NEM adunk neki, mert nem szabad: sertés hús (nagyon hízlal, mert zsíros), tejtermék (érzékenyek rá, elpusztulhatnak tőle), magvas bogyós gyümölcsök, citrusfélék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...