2013. április 27., szombat

56. VKF - Kókuzsos Eprekrém-leves

Anyáknapjára ajánlom!

Egyre több epret lehet látni a boltokban, bár import és még az ízük nem az igaz, de ezen lehet segíteni, erre tökéletes ez a vidám színű, frissítő, könnyed leves, ami nagyon egyszerűen elkészíthető akár szorgos gyermek kezek által is ;)


Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 7 dkg kókuszreszelék
- 50 dkg eper
- 2 dl eperdarabos joghurt
- cukor (elhagyható, ha elég édes az eper)

Elkészítés:
A kókuszt, cukort és a tejet összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően leszűrjük és a kókuszból alaposan kinyomkodjuk a tejet - én van hogy benne hagyom a kókuszdarabokat is, de ha kivesszük, attól még sütibe tökéletesen használható, tehát kidobni nem kell akkor sem. Az epret megmossuk, leszárazzuk és néhány szép darabot félreteszünk levesbetétnek. A kihűlt kókusztejet az eperrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük. Hűtőben tesszük pár órára. Tálaláskor friss eperdarabokkal dúsítjuk és megszórjuk egy kis kókuszreszelékkel is a tetejét, még hidegen tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Az eper nagy kedvenc nálunk is, ez pedig egy igen gyors finomság, ami jól jön ebben a melegben.
    Köszönöm, hogy játszottál.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...