2015. május 26., kedd

Lencsefőzelék virslivel

A kedvenc főzelékem következik, ami nem más, mint a lencsefőzelék. Sokféle feltéttel kínálhatjuk pl: főtt tojás, tükörtojás, fasírt, virsli, stb. Én bármennyit meg tudnék enni belőle!


Hozzávalók: (3 főre)
- 250 g lencse
- fél liter füstölt hús főzőleve (csülök vagy sonka)
- só, bors
- 1 ek mustár
- 1 mk ecet
- 1 ek cukor
- 2 ek liszt
- 4 ek tejföl
- 3 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk és egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd leöntjük róla. A lencsét a babérlevelekkel először vízben félkészre főzzük, aztán ezt a vizet is leöntjük róla. A lencsét a babérlevelekkel és a megpucolt egészben hagyott hagymával felöntjük a füstölt hús főzőlével és egészen puhára főzzük. A tejfölt a liszttel, mustárral, ecettel, cukorral, borssal kikeverjük. Mikor a lencse már majdnem kész a tejfölös habaráshoz kanalazunk belőle és ezzel a langyos keverékkel sűrítjük be. Kicsit még rotyogtatjuk, a babérleveleket és a hagymát kivesszük, végül főtt virslikarikákkal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Én is szeretem a lencsefőzeléket és vagy simán vagy virslivel vagy fincsi pörkölttel szoktam enni :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...