2015. január 13., kedd

Sárgarépa krémleves

Az új év első bejegyzése elég sokat váratott magára, de kellett egy kis kikapcsolódás az ünnepek után ;) Következzék egy laktató mégis kímélő leves, ami megmelengeti a szívet ebben a fagyos időben.


Hozzávalók:
- 400 g sárgarépa megpucolva és ujjnyi darabokra felkarikázva
- 300 g krumpli megpucolva és vékonyan felszeletelve
- só, bors
- 2 babérlevél
- 5 gerezd fokhagyma
-1 ek méz
- őrölt gyömbér és őrölt szerecsendió ízlés szerint
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek kókuszolaj
- 5 dl húsleves alaplé

Elkészítés:
A kókuszolajon a mézzel a sárgarépát és a felszeletelt fokhagymát kicsit megpirítjuk, karamellizáljuk, majd sózzuk borsozzuk. Felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a krumplit meg a babérleveleket, gyömbért és a szerecsendiót is. Mikor kellőképpen megpuhult a répa, kivesszük a babért és leturmixoljuk az egészet. Eztán csorgatjuk hozzá folyamatos kevergetés mellett a tejszínt. Kész is! Tálalásnál pirított bacon darabokkal vagy szárított kenyérkockákkal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...