2014. április 23., szerda

63. VKF - Nizzai saláta

Átolvastam sok nizzai saláta receptet, így született meg az én verzióm a konyhánk és a spájz tartalmára alapozva ;) A húsvéti "nagy zabálások" után igazán jól esett, még Pé is jól lakott vele és csak keveset puffogott a lightos ebéd miatt :P

A mostani VKF forduló pedig pont a saláta körül forog, amit ZöldMúzsa hozott el nekünk, azt gondolom, hogy erre ez a recept tökéletes :)
 
 
Hozzávalók: (2 személyre)
- egy kis fej saláta megmosva, leveleire bontva
- fél kápia paprika vékonyan felszeletelve
- 4 tojás cikkekre vágva
- 1 kis konzerv tonhal lecsepegtetve
- 2 szem sós vízben főtt krumpli felkockázva
- 4 szem koktélparadicsom cikkekre vágva
- 1 szál újhagyma vékonyan felkarikázva
- mustáros öntet (mi 3 félét kaptunk Tesómtól, amit Németországból hozott nekünk ajándékba - mézes, kapros és narancsos verzióban)
- 1 ek olivaolaj
 
Elkészítés:
A hozzávalókat csinosan egymásra rétegezzük és végül meglocsoljuk egy kis olivaolajjal és mustáros öntettel, ennyi. Igazán laktató saláta :D

2 megjegyzés:

  1. Nizzában lenne jó ezt a salit lapátolni befelé, mit gondolsz? ;-) Gyere, nézd meg nálam az összefoglalót... és köszönöm a részvételt!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...