2013. szeptember 22., vasárnap

Virslis muffin

Gyors vendégváró falatokat akartam készíteni, bár eredetileg a levelestésztába göngyölt virslit gondoltam ki, de nem volt itthon leveles tésztám, így rögtönöznöm kellett és ez lett belőle. Kifli és levendulánál találtam a receptet ami gyors, mutatós és laktató, no meg természtetesen finom is :D
 
 
Hozzávalók: (24 db mini muffinhoz)
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk tengeri só
- 1 kk őrölt bors
- 1 dl olaj
- 2 egész tojás
- 2 dl habtejszín (nem vol itthon főzőtejszín)
 
- 6 virsli
- szezámmag
 
Elkészítés:
A tészta  összes alapanyagát egy tálba öntjük és kézi mixerrel szép habosra keverjük. A muffinsütőformát kibéleljük papírkapszlikkal, a virsliket pedig 4- be vágjuk. A papírformákba egy-egy evőkanálnyi tésztát adagolunk, majd mindegyik közepébe belenyomunk egy virsli darabot, végül meghintjük szezámmaggal. 185 fokra előmelegített sütőbe dugjuk őket és 20 perc alatt szép aranybarnára megsütjük.
Pé szerint kicsit édeskés lett a habtejszíntől, de emiatt senki más nem panaszkodott, gyorsan elfogyott :P

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...