2013. szeptember 25., szerda

Kukoricabundás csirke krumplipürével és káposztasalátával

Hétvégi vendégség alkalmából készítettem el ezt a finomságot, valami külünlegeset, de mégis szokványosat szerettem volna alkotni :D
 
 
Hozzávalók: (7 személyre)
 
Husihoz:
- 8 csirkecomb (alsó és felső) ketté vágva, bőrétől megfosztva
- só, bors, cayenne bors, pirospaprika, gyömbér, kakukkfű, őrölt kömény
- 8 gerezd fokhagyma
- fél liter tej
- néhány szárított rozmaring ág
- kukoricaliszt
- 3 tojás
- porrá tört kukoricapehely
- kevés olivaolaj
 
Kruplihoz:
- 13- 14 közepes szem krumpli
- só, szerecsendió
- 450 g lágy Rama
- fél meleg liter tej
 
Salátához:
- egy fél fej lilakáposzta (a fele lehetne fehér)
- fél fej lilahagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 kk tárkony
- 1 ek ecet
- só, bors
- 1 kk citromlé
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 ek majonéz
- 2 ek cukor (lehetne méz is)
 

Elkészítés:
A káposztát vékonyan felszeleteljük, a hagymát felkockázzuk, a répát pedig megpucoljuk és lereszeljük. A tárkonyt porrá törjük és az ecettel felöntjük, majd negyed órát hagyjuk állni. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, sóval, borssal, citromlével, cukorral és a tárkonyos ecette. Ezzel az öntettel öntjük nyakon a káposztás, hagymás, répás keverékünket, amit tálalás előtt behűtünk.
 
A krumplikat héjastul sós vízben puhára főzzük, majd a héjától megszabadítva krumplitörővel áttörjük. Az áttört krumplihoz hozzáadjuk a lágy margarint a meleg tejet, sót és szerecsendiót, majd addig kevergetjük, míg szép egynemű és habos nem lesz.
 
A husikat felöntjük tejjel, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágakat, így főzzük míg gyöngyözni nem kezd, majd még ettől számított 5 percig főzzük. Ezután megforgatjuk őket a sóból, borsból, cayenne borsból, pirospaprikából, gyömbérből, őrölt köményből és kakukkfőből készített fűszerkeverékben. Ekkor jöhet a panírozás: először kukoricalisztbe forgatjuk mindet, másodszor felvert tojásba és végül a darabosan porrá tört kukoricapehelybe. Így egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a husikat és meglocsoljuk egy kevéske olivaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk őket és 30- 40 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...