2013. augusztus 14., szerda

Kaszinó tojás, majonézes krumplisalátával


Ezt a kaszinótojás receptet Anyukámtól tanultam, én így szeretem :)

Hozzávalók: (3 személyre)
- 7 tojás
- 1 ek mustár
- 3 ek majonéz
- 2 ek vajkrém
- só, bors
- 3 ek tejföl

Elkészítés:
Vizet forralunk egy kiskanál sóval. Mikor már lobog óvatosan belengedjük a tojásokat és 10 percig főzzük őket. Ekkor leöntjük alóluk a forró vizet és hidegre cseréljük, amiben pár percig hagyjuk őket állni. Ezután kezdjük el megpucolni őket és ha minden jól megy akkor szépen lejön a héjuk. A tojásokat ketté vágjuk és kiszedjük a sárgájukat, amit összekeverünk a többi alapanyaggal, kivéve a tejfölt. Ezt a masszát betöltjük a fehérjék mindkét felébe és egész tojásokat formázunk belülük, így sorakoztatjuk fel őket egy tál alján. A maradék krémhez hozzáadjuk a tejfölt és ha szükséges még sóval ízesítjük, ezzel az öntettel nyakonöntjük a megtöltött tojásokat. Tálalás előtt behűtjük, így az ízeknek van lehetősége összeérni.
 
Imádom a majonézes krumplisalátát lilahagymával, de most csak snidling volt a kiskertben, úgyhogy ezzel készült, így is nagyon finom lett ;)

Hozzávalók: (3 személyre)
- 5 közepes szem krumpli
- 3 ek tejföl
- 2 ek vajkrém
- 1 ek mustár
- 3 ek majonéz
- só, bors
- 1 nagy marék apróra vágott snidling

Elkészítés:
A krumplit héjastul annyi hideg vízben, ami ellepi egy kiskanál sóval feltesszük főzni. Mikor már puha leöntjük róla a levét és pár percig hagyjuk hűlni, utána még melege óvatosan megpucoljuk, mert ilyenkor könnyebben lejön a héja. Ha már szobahőmérsékletűre hűlt, akkor felkarikázzuk és óvatosan egy tálba halmozzuk. Közben bekeverjük a szószt a hozzávalókból, ezt forgatjuk össze a krumplival, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze, de mindenhol fedje be a karikákat. Tálalás előtt hűtőbe tesszük, így intenzívebbek lesznek az ízek.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! Kaphatok egy keveset? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldenék szívesen, de mind egy szálig elfogyott ;)

      Törlés
  2. Az egyik nagy kedvencem a kaszinó tojás:), ha nincs időm elkészíteni, sokszor készen veszem. A krumplisalátát pedig a család is imádja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem, bár a boltiért nem rajongok, mert nem tartom sokra a fölösleges aszpikréteget rajta ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...