2013. július 25., csütörtök

Rántott csirke diós panírban

Pé már egy ideje nyaggat, hogy süssek neki rántotthúst, de bevallom nőiesen, hogy utálok panírozni, ugyanis gyerekkoromban, ha segítettem főzőcskézni, akkor mindig a kukta, vagyis az én feladatom volt a húsok, zöldésgek bundázása és már akkor is utáltam :P De ha már engedtem a nyüstölésnek, akkor egy kis csavart csempésztem a morzsába méghozzá darált dió formájában :) A tálaláshoz pedig Pé keze munkáját dícsérő fóka alakú vágódeszkámat használtam fel :D
 

Hozzávalók: (4 személyre)

Husihoz:
- 6 szelet csirkemell filé
- só, bors
- 2 tojás
- 4 ek darált dió
- 4 ek kenyérmorzsa
- 6 ek liszt
- 2 dl étolaj

Körethez:
- 8 nagy szem burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- só
- 1 késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:
A krumplit sós vízben felrakjuk főni, a tejet is felforraljuk. Előkészülünk a panírozáshoz: 3 edényben kikészítjük a hozzávalókat, az elsőbe liszt a másodikba sóval, borssal felvert tojás, a harmadikba pedig a darált dióval elkevert kenyérmorzsa kerül. A husit kicsit kiklopfoljuk, majd megforgatjuk a lisztben, utána a tojásban és végül a morzsában. Az olajat felrakjuk melegedni a gázra, akkor jó, ha egy csipet morzsát beleszórva azonnal elkezd habozva sercegni, ekkor jöhet bele a husi, alacson lángon szép aranybarnára sütjük mindkét oldalát és egy papírtörlőre kiszedve leitatjuk róla a fölösleges olajat. A megfőtt krumlit azonnal áttörjük krumplitörőn és a vajjal, tejjel, sóval, szerecsendióval szép simára keverjük, ne legyen túl sűrű, de túl híg sem, lehet, hogy nem fog kelleni az összes tej hozzá. Szaftos és ízletes ételt kapunk eredményül, fincsi :)

4 megjegyzés:

  1. Finom lehet a diótól, egy kicsit másabb mint a sima panír. :)
    A vágódeszka nagyon aranyos! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kap egy különleges illetot és aromát tőle :D Köszi!

      Törlés
  2. Milyen finomsággal tömted meg a fóka bendőjét! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...