2013. július 16., kedd

58. VKF - Hotdog dogok


 
A TeaRoom lányokhoz került a VKF 58. fordulójának lebonyolítása és a kiírás megalkotása, ahol remek téma született: a Beach Blogger Bistro. Itt a nyár itt a strandidő, lássuk mit vigyünk magunkkal!
 
A hirdetményben benne foglaltatik, hogy gondoljuk ki a saját koncepciónkat bisztró kategóriában. Lássuk az enyémet: én gyerekbarát pékséget nyitnék, mondjuk egy balatoni gyermektábor területén vagy közvetlen közelében, ahol kisiskolások üdülnek csoportosan. Ízletes sós és édes péksütemények képeznék a kínálatom nagyrészét, rendhagyó módon mindenféle mókás figura bőrébe bújtatnám mindet, mint például korábban a pizzagolyók esetében kelt süniket készítettem, most pedig kutyusnak álcázott kelt tészta bundás hotdogokkal nevezek.
 
Pé természtesen oda meg vissza volt ezektől az aranyos és fincsi tacskóktól :D Akik könnyen fogyaszthatók akár autóban, vezetés vagy munka közben is, nem csak a strandon süttetve a hasunkat ;)
 
A forma ötlete és segítség az elkészítéshez, videó fromájában itt.
Hozzávalók:
 
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 5 dkg rozsliszt
- 1,5 dl langyos tej
- 2 dl  langyos víz
- 1 ek olivaolaj
- 2 kk só
- 1 ek cukor
- 1 csomag élesztő por

Töltelékhez:
- 8 db virsli
- mustár, ketchup
- 1 fej gyöngyhagyma

Díszítéshez:
- 1 tojás
- szezámmag
- 1 szelet szárított paradicsom

Elkészítés:
A tésztához a langyos tejbe szórjuk az élesztőt és a cukort, majd meleg helyen hagyjuk negyed órát pihenni. A többi hozzávalót pedig egy dagasztó tálba öntjük, majd a felfuttatott élesztővel alaposan kidolgozzuk, - én ehhez gépet használtam. Akkor jó, ha elválik az edény falától és szépen visszarug a tészta nyomás hatására, - lehet hogy nem fog hozzá kelleni az összes víz. 45 percig légmentesen zárt edényben meleg helyen hagyjuk kelni, mikor már a kétszeresére dagadt, akkor lesz jó. Egy lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 10 felé vesszük - 8- ból lesz a kutyusok teste, a maradék kettőből pedig a lábak és a fülek. A testnek szánt darabokból téglalapokat nyújtunk, ebbe helyezzük a virslit, rányomunk egy kis ketchupot és mustárt, megszórjuk a felaprított hagymával, majd összehengergetjük és a két végét alaposan összenyomkodjuk. Egyik végéből megformázzuk a fejét a másikból pedig a farkát. A lábakhoz két kissebb tésztadarabból, egy- egy súlyzóra emlékeztető formát alkotunk, a füllel is hasonlóan járunk el csak egy nagyobb darab tésztát veszünk alapul. Sütőpapírral bélelt tepsin állítjuk össze a kutyusokat: először a lábakat rakjuk a helyükre, erre jön a test és végül a fülek, egy kicsit lapítsuk le a tappancsokat és a füleket is, "ragasztó" nem kell szépen össze fognak nőni sütéskor. Ha minden megvan, akkor két tepsinyi kutyusunk lett, akiknek a hátát megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal, a szemeket és orrokat szárított paradicsom darabkákból alaposan a tésztába nyomkodva alakítjuk ki. Előmelegített sütőben 250 fokon 15- 20 percig sütjük őket. Melegen és hidegen is isteni finom és laktató!

6 megjegyzés:

  1. Milyen helyes dakszlik! Gyerek zsúrra is tökéletesek - ötletes!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez igen, de aranyosak:) Sajnálnám megenni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi lelkiismeret furdalás nélkül azonnal kisülés után elfogyasztottunk kettőt (ők már a fotóra sem kerültek fel), de a többinek sem volt hosszú élete, olyan finomra sikeredtek ;D

      Törlés
  3. Nagyon helyesek, szerintem én is habozás nélkül megkóstolnám, ha előttem illatozna! :) Fincsi! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...