2013. június 10., hétfő

Narancsos májpástétom

Ez a remek recept az egyik kollégámtól származik, rendszeresen készítem, ha átugrik hozzánk valaki látogatóba és eddig mindenki imádta! A narancstól kap egy olyan frissítő aromát, hogy megunhatatlan, eteti magát!


Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemáj
- 4 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3,5 dl frissen facsart narancslé
- 10 dkg margarin
- majoranna, só, bors

Elkészítés:
A kockákra vágott vöröshagymát egy kis zsiradékon megpirítjuk, mikor már üveges hozzáadjuk az áttört fokhagymát is és egy kicsit megfuttatjuk. Hozzáadjuk a májat és kérget sütünk rá, de ne süssük készre, maradjon puha a közepe, ekkor öntsük fel narancslével és fűszerezzük, majd főzzük puhára benne a májat, utána vegyük le a tűzről, kicsit hagyjuk állni, végül adjuk hozzá a vajat és azzal együtt turmixoljuk le. Mikor szobahőmérsékletűre hűlt tegyük hűtőbe. Hidegen, forró pirítóssal tálaljuk.


2 megjegyzés:

  1. Ezt a finomságot választottam Tőled a blogkóstolóra, és nem kellett csalódnom, mennyeire sikeredett. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ezt választottad, nagy kedvencünk :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...