2013. június 11., kedd

Sün játszótér

Korábban már esett szó futókerékről, sün lakról, sün áplásról, sün táplálásról, akkor jöjjön most egy kis sün fun :) Mi Samut nem hagyjuk minden nap kerekezni, mert rá van kattanva és képes kimerülésig futni a kis vacak, így heti 3 max 4 kerekezős estét engedélyeztünk neki, ez iránti nemtetszését hangos csörömpöléssel meg dirrel- durral mutatja ki felénk a megvonásos éjszakákon. Így folyton ötletelek, hogy mivel tudnánk lekötni a fölös energiáit:
 
1. Papírgurigák
A wc papír és papírtörlő gurigákat hosszában végig szoktam vágni és így szokta megkapni játszani - nehogy beszoruljon. Mivel imád belebújni minden  csőbe, ezért mindig van előtt egy. Elég gyorsan rongyolódnak, mert nem csak belebújik, de meg is harapdossa, sőt meghempergeti az almostálcában is rendszeresen őket. Általában kap egy nagyobbat (falimatricákat postáztak ki benne nekünk) és egy kissebbet, ezeket rendszeresen egymásba pakolja, sőt az emeletek közt fel- le hurcibálja a lépcsőn :)

 
2. Sapkák
Télen és hidegebb napokon elengedhetetlen a kényelem érdekében és a hibernáció elkerülése végett, de volt úgy hogy a taralék sapiját felraktuk a háza tetejére és addig nem nyugodott, míg le nem rángatta azt is és maga alá nem gyűrt a másikkal egyetemben. Azóta mindig a a háza tetején tartom a kettes számú sapit, hogy tudjon vele bohóckodni, ha akar.
 
 
 
 
3. T idom
Ez egy műanyag lefolyócső. A sünik szeretnek bújócskázni, így ez is tökéletes játék számára, nálunk az infralámpa alatt van, amitől kellemesen fel tud melegedni hidegebb napokon a műanyag, így Samu alvásra is előszeretettel használja.


4. Ásódoboz
Ezt az ötletet neten találtam, nem kell hozzá más csak egy műanyag tálca, aminek van egy kis pereme, és néhány megtisztogatott kerek (véletlenül sem hegyes) kavics. Nyáron a nagy melegben remekül hűti majd a hasát, és ha elrejtünk a kövek között néhány kukacot, akkor remek vadászösztön ébresztő játék, hiszen a macskaalmban is folyton áskálódik. Ez sem lesz folyton előtte az tuti, mert kicsit hangos, amikor átkutatja a köveket.

 
 5. Labdák
A zöld jutalomfalat adagolós laszti a legújabb szerzeményünk, eredetileg kutyáknak lett kitalálva, de kerékmentes napokon ebbe szoktunk halfalatkákat vagy macskatápot beletenni neki, had kínlódjon meg érte, addig sem unatkozik :P A csörgős pedig macskáknak lett tervezve, bár Samut anyira nem izgatja, de azért néha a hecc kedvéért odébb pakolja, ha útban van neki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...