2015. október 8., csütörtök

Fahéjas keksz sütipecsételéshez

Aki követ instagram- on már láthatta, hogy van egy új sütipecsét készletem és ki is próbáltam az elős adandó alkalommal ;) Íme a második pecsételésre alkalmas recept!


Hozzávalók: (1 tepsinyi kekszhez)
- 100 g hideg vaj felkockázva
- csipet só
- 6 dkg cukor (porcukor, ha lehet)
- 20 dkg liszt
- 2 kk fahéj
- 1 tojás sárgája
- 1-2 ek víz, ha szükséges

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe dugjuk pihenni. Lisztezett deszkán 0,5- 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy megfelelő méretű pogácsaszaggató segítségével a kekszeket és pecsételjük is őket. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük mindet, olyan sűrűn elhelyezve, hogy éppencsak ne érjenek össze. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük őket. Vigyázzunk, hamar meg tud égni a széle! Méretes kekszek lettek, remek kísérő egy pohár tea mellé és fejenként egyszerre elég is egy darab belőle. Egy kellemesen motzsálódós állagú kekszet kapunk eredményül.

Kép forrása.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerültek a keszeid! Az én készletem csak 3 db sütimintás szilikont tartalmazott, a Házi sütis nekem nincsen.

    VálaszTörlés
  2. Szépek lettek ! Bosszankodtam mert kaptam én is ilyen pecsétet és nem látni a mintát, de olvastam hogy olyan recept szükséges hozzá amiben nincs sütőpor vagy szódabikarbóna. Most örülök hogy nálad rátaláltam !

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...