2014. július 28., hétfő

Madaras kép DIY

Pé nemrégiben hazaállított egy hatalmas vakrámás papír képpel, amin egy nem túl mutatós hegy volt látható. Gondoltam egyet és egy korábban eltárolt ötletet alapul véve nekiláttam, hogy kicsinosítsam kicsit. Most az egyik szekrényünk tetején látható, ahol a mögötte lévő nem túl csinos papírdobozokatt hivatott eltakarni ;) Nekünk nagyon tetszik a végeredmény!


Amire szükség volt:
- decoupage ragasztó
- ecset
- egy régi tankönyvem lapjai
- fekete alkoholos filcek: vékony és vastag
- sablonok a madarakhoz és a házikóhoz (neten keresgéltem és kinyomtattam néhányat, ami tetszett)
- olló



Elkészítés:
1. A decoupage ragasztóval bekenjük a befedni kívánt felülete, ráhelyezzük a papírlapot és az ecsettel a tetejére is felviszünk egy réteg ragasztót. Óvatosan, nehogy elszakadjon a papír és törekedve arra, hogy ne legyen gyűrődés.
2. Mikután befedtük az egész felületet a papírlapokkal ízlésesen kuszán, utána egy napig hagyjuk száradni. Majd levagdossuk a túllógó részeket.
3. Kinyomtatunk néhány madárkát sablonnak, ezeket körbevágjuk. Én ügyeltem rá, hogy ne legyen két egyforma  a képen, de méretben nagyjából hasonlóak legyenek.
4. A megszáradt felületre ceruzával felskicceljük a fa ágait.
5. A madárkákat ráültetjük az ágakra, így kialakítjuk a kép összhatását.
6. Körberajzoljuk a madárkákat is ceruzával.
7. Kiszínezzük az egészet az alkoholos filcekkel. Én végül még néhány levelet is rajzoltam a fákra, hogy ne legyenek olyan kopaszok.

Jó szórakozást hozzá ;)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...