2014. március 28., péntek

Cinnamon roll cake - fahéjas csigasüti

Dinánál láttam meg ezt a finomságot és azonnnal beleszerettem, olyannyira jól sikerült elősre, hogy másodjára is el kellett készítenem pár nap eltéréssel :D CSak a tetejére került cukormázat cseréltem le sűrített tejre, de a tésztán nem változtattam, isteni!


Hozzávalók: (~20*35 cm- es tepsihez)
Tésztához:
- 2 tojás
- 3 bögre liszt (2,5 dl-es)
- 1 bögre cukor
- fél tk só
- 2 kk vaníliaaroma
- 10 dkg olvasztott margarin
- 2,5 bögre tej (375 ml)
- 1 csomag sütőpor (10 g)

Töltelékhez:
- 20 dkg puha margarin
- 1 bögre cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek fahéj

Tetejére:
- 1 tubus sűrített tej

Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, az olvasztott margarinon kívül a többi folyékony összetevőt is külön egyesítjük. A nedveshez adagoljuk a szárazat, majd mikor kezd összeállni jöhet hozzá a margarin is, így alaposan csomómentesre kikeverjük a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük az egészet.
 
A krémhez az összevalókat habosra keverjük. A tepsibe öntött tésztára adagoljuk kanalanként szétszórva, majd egy villa segítségével örvényeket rajzolva a krémet elvegyítjük a tésztával. Ekkor mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol 30- 35 perc alatt készre sütjük.
 
A még meleg tészta tetejét megcsorgatjuk sűrített tejjel, hogy be tudja szívni egy kicsit. Erre a célra a sűrűbb állagú sűrített tej a jobb, mert mázszerűen megül a tészta tetején, míg a hígabb verziót teljesen felszívja a tészta, ami az ízén nem ront, viszont nem látszik ;)

4 megjegyzés:

  1. Már nálunk is elkészült ez a süti, és valóban nagyon finom. Jó ötlet a tetejére a sűrített tej. :)

    VálaszTörlés
  2. Tetszetős és kipróbálós recept! Guszta :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...