2014. január 29., szerda

Ismerjük meg egymást.

Ezt az interaktív blogismerkedős játékot Szera indította útjára és rengeteg blogba megérkezett az elmúlt egy- két napban. A célja, hogy olyan 7 információt tudjunk meg a másikról, amit eddig még nem, majd adjuk tovább a stafétát 7 másik blogtársnak. Engem Okki kért fel, hogy osszak meg magamról pár  érdekességet, íme:
 
1. Még sose festettem be a hajamat, semmilyen színűre, szeretem az eredeti árnyalatát, ami télen sötétbarna, nyáron pedig már már szőkés barna. Ráadásul utoljára 3- 4 éves koromban volt rövid, azóta vagy fenékig vagy vállig, esetleg e kettő közöttig érő méretei voltak. Sőtt frufrum is totyogóként volt utoljára, idegesít.
 
2. Szívből utálom a ribizlit, ugyanis gyerekként a Nagyszüleim kertje rogyásig volt vele és az volt a feladatunk a nyári szünetben Tesómmal egyetemben, hogy mind egy szálig leszedjük, hogy Anyu el tudja adni a piacon, sok más egyéb kerti gyümölccsel együtt. Ezért bosszúból csak szörp vagy lekvár/jam formájában vagyok hajlandó elfogyasztani :)
 
3. Az egyik pupillám renyhébben működik, mint a másik egy autóbalesetnek "köszönhetően", ezért ha hirtelen megyek fényről árnyékba vagy éppen fordítva, akkor furcsálló tekintetek szoktak rám meredni, bár elsőre nem tudják megmondani miért fura az arcom, de aztán koppan a tantusz. Ráadásul, ha fáradt vagyok az egyik szemhéjam jobban megereszkedik, mint a másik, így igazán vicces önarcképeket tudok generálni :P
 
4. Pé- vel csak az esküvőnk után költöztünk össze 6 év "járás" után, amit mindenki vakmerőségnek gondolt, de mi biztosak voltunk benne, hogy együtt minden helyzetet meg tudunk oldani, hisz annyi mindenen mentünk keresztül együtt előtte is, és nekünk lett igazunk ;) Döccenők és surlódások természetesen vannak, de humorral és mókázással minden helyzeten úrrá tudunk lenni, bár néha erősen hasonlítunk egy vehemens olasz házaspárra.
 
5. Hadilábon állok a zöldségekkel, finnyás vagyok. Pé szerint egyszerűen csak válogatós, lehet benne valami, de azért igyekszem. Egyre több zöldségfélével kötök barátságot, amikre korábban rá sem tudtam nézni. Ebben valószínűleg nagyban segített, hogy most már nagyrészt én főzök magunkra (a szülőket nehéz visszautasítani ha ételcsomagolásról van szó), így nagyobb kedvvel futok neki az ilyen jellegű kihívásoknak, de a karfiolnak még az illata is kiborít, lehet hogy vele sosem leszek jóban. Ami nehezítő tényező még a főzést illetően, hogy Pé allergiás a gyümölcsök és csonthéjasok 70%- ára nyersen, így alaposan át kell gondolni mit hogy készítek el.
 
6. Reál tagozatosként végeztem a gimnázumban, de csak azért nem kerültem az elején a humán osztályba (bár mindkét területen jók voltak az eredményeim), mert valamiért a két osztályfőnök az utolsó pillanatban elcserélt egymás közt egy másik lánnyal. Ez a kettősség azóta is megvan bennem, ugyanis informatikusként dolgozom a hétköznapokban, de a hétvégéken, ha van rá igény rendezvényeken szórakoztatom a gyerekeket különböző foglalkozásokkal. Szeretem kontrasztosan vagy mondjuk inkább úgy változatosan élni az életet :) Vízöntő vagyok így mindenbe belakapok, ami kicsit is érdekel.
 
7. Repes a szívem, hogy a szórakozóhelyekről kitiltották a dohányzást, nem bírom a cigi füstöt, nem is gyújtotttam rá egy szálra sem sosem. Csak egyszer kóstoltam bele egy szivarba, de nem értem mi a jó benne, a pipának legalább jó illata van, bár szerintem arra sem fogok rászokni. A másik ilyen szenvedély, amit elutasítok, az a kávé. Egyedül süteményekben látom értelmét édesen, no de miért jó töményen, röviden, cukor nélkül?
 
Jól bő lére eresztettem a mondókámat, de remélem nem bánjátok.

A játék szabályai:
1. Linkeld be azt a bloggert a blogodba, aki felkért.
2. Ossz meg magadról hét különleges/hétköznapi dolgot.
3. Kérj fel további 7 embert ugyanerre, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba.
4. Egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukon, hogy kiválasztottad őket.

Akikről szeretnék többet megtudni, ha van kedvük játszani:
Csibakalandok
Muskátli büfé
Garffyka
Ízek...torták...más állatfajták
Borsó receptje
Hatodikként/Hetedikként jöjjön bárki, aki kedvet  kap hozzá, mert úgy látom a többségnél már járt ;)

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm én is, nemsokára megírom a bejegyzést. A dohányfüsttel egyetértek, én főleg azt utálom, ha a liftben,vagy a lépcsőházban valaki rágyújt és nem érdekli a többi ember. A kávét én se szeretem.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...