2014. január 20., hétfő

14. Blogkóstoló - Lencsés tészta

Ebben a fordulóban Linyah a Konyhalál blog írónője nekem Cheffeleseg-et sorsolta páromul, ahol is mindenféle tésztás finomsággal találtam szembe magam. Imádom az olaszos ételeket és nagyon megakadt a  szemem egy lencsés variácón, amit el is készítettem kissebb módosításokkal a rendelkezésre álló alapanyagokhoz mérten. Jónéhány másik recept pedig felkerült a várólistára ;) Ebédre készítettem elsősorban magamnak munkába, de Pé is belakott belőle bőségesen:


Hozzávalók: (3 személyre)
- 20 dkg lencse
- 3 dl paradicsomlé (Anyósom féle házi)
- só, bors
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kocka húsleves alaplé
- 2 ek cukor
- néhány szalonna bőrke az íze végett
- 1- 2 ek olivaolaj

- 30 dkg tészta

- reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk, majd egy órára beáztatjuk, utána annyi friss vízzel felöntve, ami 1 újjnyira ellepi és a húsleves kockával, babérlevéllel, borssal feltesszük főni úgy 40 percig, míg teljesen meg nem puhul. A pörcöket az olivaolajon megpirítjuk, majd kivesszük, ezen a felaprított fokhagymát megfuttatjuk, erre öntjük a paradicsomlevet a cukorral és addig főzzük, míg kicsit be nem sűrűsödik. Ehhez adjuk hozzá a készre főtt lencsét a főzőlevével együtt, ekkor sózzuk és kicsit együtt rotyogtatjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük és egyszerűen leszűrve kevés főzővízzel hozzáadjuk a lencsés szószhoz, ekkor már nem főzzük tovább. Tálaláskor szórjunk rá egy kevés sajtot. Laktató és nagyon finom :D

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...