2013. december 17., kedd

Karamellizált diószemek

Íme a második gasztro ajándék ötlet tőlem nektek, amit én Takarékos konyhánál láttam meg és el is készítettem, mert tökéletes ropogtatnivaló, de süti dekorálásához sem utolsó :D
 

Hozzávalók:
- 1 marék dió
- 3 csapott ek cukor
- 3 ek meleg víz

Elkészítés:
A cukrot karamellizáljuk, majd mikor már barna és nyúlós ráöntjüka  meleg vizet, ekkor hirtelen megkeményedik, de lassacskán kissé folyós masszát fogunk kapni, ha kevergetjük. Ekkor jöhetnek az edénybe a diószemek. Óvatosan, hogy ne törjük őket össze forgassuk meg őket a fakanállal alaposan a karamellben, hogy minden oldalukat be tudja vonni alaposan. Egy margarinnal vékonyan megkent felületre szedegetjük őket úgy, hogy ne érjenek össze, így hagyjuk őket megszilárdulni. Az edény aljára ragadt cukorra öntsünk forró vizet és forraljuk fel, utána már szépen ki tudjuk mosni.

4 megjegyzés:

  1. Örülök hogy kipróbáltad, nagyon szép a fotód! Egyszer már úgy is készítettem hogy mikor kivettem a cukormázból szezámmagot szórtam rá, nagyon jól mutat az is és finom!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jó kis gasztro ajándék :) Biztos fincsi lehet :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...