2013. október 14., hétfő

Fokhagyma krémleves

Vasárnapi ebédhez készült előételnek ez a finomság, Pé-nek nagyon-nagyon ízlett :D


Hozzávalók: (3 személyre)
- 2 fej fokhagyma
- petrrezselyemzöld
- só, bors, szerecsendió
- 2 szem krumpli
- 1 liter húsleves alaplé
- 5 dkg Rama
- 2 ek olivaolaj
- 2 dl főző tejszín
- 2 ek liszt

Elkészítés:
A margarint és az olajat elkezdem hevíteni, ehhez adom hozzá a lisztet és kicsit megbarnítom. Majd jöhet bele a megpucolt és áttört fokhagyma és kissé megpirítjuk. Ekkor adjuk hozzá a megpucolt és vékonyan felszeletelt krumplit és az egészet felöntjük az alaplével. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Mikor a krumpli megpuhult botmixerrel krémesítjük és eztán adjuk hozzá a petrezselyemzöldet és a főzőtejszínt is. Pár percig rotyogtatjuk. Mikor kész, még melegen pirított zsemlekockával tálaljuk. Fincsi :)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...