2013. október 10., csütörtök

Curry-s sárgaborsó főzelék

Szeretem a klasszikusokat egy kicsit áthangolni ízvilágilag, így nem olyan unalmasak ;) Ez a  recept is így született. Nálunk mostantól így fog készülni :D



Hozzávalók: (3 személyre)
- 250 g sárgaborsó
- só, bors
- 1 kk currypor
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 3 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 főzőkolbász főzővize (~fél liter)
-  1 szál sárgarépa
- 2 ek olivaolaj
- 2 ek tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 3 kk liszt

Feltétnek:
- 3 tükörtojás

Elkészítés:
A sárgaborsót kiválogatjuk és egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd főzés előtt a vizet leöntjük róla. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összetörjük, a sárgarépát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és az őrölt pirospaprikát is és kicsit megfuttatjuk, majd ráöntjük a sárgaborsót, répát és nyakon öntjük a kolbász főzővizével és annyi vízzel ami 1 ujjnyira ellepi, majd ízesítjük a babérlevelekkel, sóval, borssal, curry-vel. Addig főzzük fedő alatt a vizet folyamatosan pótolva, míg a borsó és a répa meg nem puhul. Ezalatt a tejfölt, a lisztet és a főzőtejszínt simára keverjük. Mikor a borsó már puha kiszedjük a babérleveleket és kézi mixerrel szép simára turmixoljuk, végül lassanként hozzáöntjük a tejszínes keveréket és még pár percig rotyogtatjuk. Tükörtojással tálaljuk. A currytől lesz egy pikánsan különleges íze, nagyon fincsi :)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...