2013. augusztus 17., szombat

17. SAD - Kókuszgolyó

Eredetileg nem ezzel a recepttel terveztem jönni a mostani SAD fordulóra, melynek Zsófivagyok adta meg a témáját, ami a Gyermekkor íze címre hallgat. Sajnos nem volt időm az első bevillant emlék megvalósítására, de talán majd hamarosan ;) Most ezt a receptet hoztam, hogy ki ne maradjak a játékból. Ez a süti minden gyerekkori buli elengedhetetlen velejárója volt kisiskolás koromban, legyen szó farsangról, karácsonyról vagy éppen szülinapról, mindig Anyuval együtt csináltuk. Minden háznak megvan a maga variációja, erre a pofonegyszerű édességre, íme az enyém:
 
 
Hozzávalók: (csak úgy nagyjából, mert érzésre szoktam összedolgozni)
- 1 kg darál háztartási keksz
- 6 ek keseű kakaó por
- 4 ek cukrozott kakaópor
- fél üveg házi darabos meggydzsem
- fél üveg házi sárgabaracklekvár
- 2- 3  ek porcukor
- 3 dl tej
- 3 ek rumaroma
- 1 zacskó kókuszreszelék
- 1 csipet só

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A száraz hozzávalókat alaposan összeverjük - a kókuszreszeléknek a felét meghagyjuk a hempergetéshez - majd, hozzáadjuk a lekvárokat és a tejet, ez utóbbiból lehet, hogy nem lesz szükség mindre, attól függően, hogy mikor válik jól formálhatóvá a masszánk. Szobahőmérsékletűre hűtjük a tésztánkat, eztán mehet a hűtőbe pihenni egy keveset, míg teljesen le nem hűl. Ekkor jöhet a formázás, diónyi gömböket készítünk és kókuszreszelékbe forgatjuk őket, a kész darabokat egy tálba halmozzuk. Jól lehűtve kínáljuk, remek vendégváró falat;)

6 megjegyzés:

  1. Ha maradt esetleg néhány darab, gurítanál erre is? köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesesn gurítanék, de mindent vendégségbe vittük :D

      Törlés
  2. Ezt én is nagyon szerettem/szeretem! Fincsi sütike :)

    VálaszTörlés
  3. Na, kettőben is egyezünk: én is imádom a kókuszgolyót és én sem tudtam elkészíteni időhiány miatt a SAD-ra kitervelt receptet. :) De már kész a B verzió csak meg kéne írni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom sikerült megírni és milyen jól néz ki :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...