2013. március 29., péntek

Sünlak

Említettem már Samu lakberendezési késztetését, mivel ami mozdítható, azt megmozdítja a kis lakterében, így amit lehet lerögzítünk. Node, kire ütött ez a gyerek? Nem meglepő módon mi sem vagyunk nála jobbak, folyton változtatjuk a kuckóját, így ő sem és mi sem unatkozunk :P, törekszünk a tökéletesre, mindig kitalálunk valami kis apró módosítani valót.
 
1. állapot: A ház még Samu érkezése előtt, majdnem készen

2. állapot: Samu háza még kerék nélkül
 
3. állapot: Samu háza fém futókerékkel
 
4. állapot: Samu háza műanyag futókoronggal
 
Eme csodás ötcsillagos sünlakást Tesóm kézügyességének köszönhetjük (aki amúgy mérnök és nem asztalos, szimplán multitalent), Pé tervei alapján kivitelezve, Samu igényeire szabva, a lakásunk adottságaihoz igazítva.
 
Nem meglepő módon nekünk nagyon tetszik, sőt annak a tenyésztőnek is bejött, akitől Samut vettük, így lettünk az első magyarnyelvű süntartási kiskönyvben mintapélda :D
 
A könyv megrendelhető itt.
Sok hasznos tanács és tapasztalat van összegyűjtve ebben a kis útmutatóban, mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek van, vagy majd csak lesz sünije :)
 


2 megjegyzés:

  1. Szia. Azt szeretném kérdezni hogy az alagútba amin közlekedik a süni a szintek között hogy készítette tesód a létrát? Köszi

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Egy vékony fa lapra szögelt fel kis négyzet alakú fa rudakat, de az idő előre haladtával sajnos kiderült, hogy ez nem volt túl praktikus megoldás, ugyanis a süni nem mindig ott végzi a dolgát, ahol kellene, hanem sokkal inkább ahol kedve van, így sokszor a lépcsőn is, aminek a takarítása az alagútban eléggé mission impossible, szóval a csudaszépen kivitelezett lépcsőt/létrát le kellett fednünk egy vékony gumilappal, hogy tisztítható legyen ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...