2015. november 5., csütörtök

Sült cékla krémleves

Én a magam részéről nagyon szeretem a céklát, mint savanyúságot, de egyéb formában még nem nagyon barátkoztam vele, ezért gondoltam, hogy nekifutok és készítek elsőre egy levest belőle. Íme a végeredmény:
 

Hozzávalók: (6 személyre)
- 12 db cékla (közepes méretű)
- 5 dl húsleves alaplé
- só, bors
- őrölt kömény ízlés szerint
- 2 fej vöröshagyma
- balzsamecet vagy citromlé
- olaj

Elkszítés:
A céklákat gumikesztyűben megpucoljuk és 4- be vágjuk. A hagymákat megpucoljuk és szintén 4- be vágjuk. A cékladarabokat és a hagymát sózzuk borsozzuk, köményezzük, meglocsoljuk egy kevés olajjal és balzsamecettel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és fél órát fólia alatt, végül még fél órát fólia nélkül sütjük 200 fokon. Ha a cékla megpuhul kivehetjük, akkor jó, ha a szélei karamellizálódtak egy kicsit. A céklákat felöntjük a forró húsleves alaplével és alaposan leturmixoljuk, ha túl sűrű egy kevés vízet adhatunk hozzá, de figyeljünk az ízekre. Még melegen kínálhatjuk tejföllel és/vagy fetasajttal. Céklakedvelőknek kötelező!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...