2014. október 29., szerda

Blogkóstoló - Almakrémleves

A mostani fordulóban Fűszermánia GasztroBaráthot sorsolta páromul, akinél alaposabban körülnézve több receptet is elmentettem kipróbálás céljából. Elsőnek egy levesre esett a választásom, mivel elég sok almám volt otthon, amik már éppenséggel kezdtek kicsit összezuhanni, így nagyobb kedvvel fogyasztottuk el őket :) Hidegen és melegen is fincsi.
 
 
Hozzávalók:
- 6 közepes alma
- 2 ek étkezési keméynítő
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- 4 dl víz
- 1 ek kókuszolaj
- fahéj, őrölt szegfűszeg ízlés szerint
- 3 ek cukor
- csipet só
- fél citom leve 
 
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk és felkockázzuk, majd a citromlével összekevert vízbe helyezzük, hogy nem barnuljanak meg. A cukrot a kókuszolajon megkaramellizáljuk, majd erre öntjük a lecsepegtetett almakockákat, így pároljuk őket néhány percig. A citromos vizet nem öntjük ki, felhasználjuk a leveshez, ezzel öntjük fel a kicsit megpuhult almakockákat. Ismét főzzük egy keveset, majd leturmixoljuk. Fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. A főzőtejszínt a keményítővel elkeverjük és felöntjük a tejjel. A meleg almapépből néhány kanálnyit a szobahőmérsékletű tejszínes keverékhez keverünk és így adjuk az egészhez. Tálalásnál kínálhatunk hozzá pirított mandulát.
 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...