2014. március 27., csütörtök

Anyukám madárteje

Hétvégén Anyuval madártejet csináltunk, amit mindenki nagyon szeret a családban, ezért ipari mennyiségben kell előállítani, de én olyan macerásnak tartom, hogy magamtól nem állnék neki kettőnknek ;)


Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 kk vaníliaaroma
- 1- 2 csepp rumaroma
- 1 csipet só

Elkészítés:
A tejet felteszem melegedni, de vigyázva, hogy ne forrjon fel.
A tojásokat megmosás után sárgájára és fehérjére választom. A fehérjéhez adok egy evőkanál cukrot és csipet sót, így verek belőle botmixerrel kemény habot. A fehérjehabból egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatok és a gyöngyöző meleg tejbe teszem őket, így hagyom 1- 2 percig főni, majd a másik oldalukra fordítva ismét főzzük őket 1- 2 percig, majd óvatosan kiszedjük egy tálba mindet. Ezt addig csináljuk míg el nem fogy az összes habunk.
Ekkor a tojássárgájákat a cukorral, vaníliáscukorral, vanliaaromával, rumaromával fehéredésig keverjük, majd a forró tejet óvatosan hozzáadagoljuk és egyenletes simára kavarjuk az egészet. Tűz felett addig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, míg be nem sűrűsödik, vigyázzunk könnyen leéghet, ne hagyjuk felforrni. Ha már sűrű, akkor a habgaluskákat óvatosan pakoljuk vissza az ízesített tej tetejére, hűtsük be az egészet és hidegen kínáljuk fogyasztásra. Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés darált dióval a galuskák tetejét. Mennyei :D
 

2 megjegyzés:

  1. Jaj de jó! :)
    Azok a hehetetlenül finom otthoni ízek..... :)
    Anyukám is nagyon hasonlóan készíti.
    Nagyon jó kis anya-lánya programotok volt.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...