2013. július 5., péntek

Csirkés kukoricaleves

Az eredeti receptet Konyhavirtuóznál láttam meg, aki ezzel indult a Blogkóstoló 9. fordulóján és nagyon tetszett, így csak kicsit módosítottam rajta. Villámgyorsan elkészíthető, ami jól jön a dolgos hétköznapokon. Nekem mindig van a mélyhűtőben felkockázott csirkemell, húsleves alaplé és morzsolt kukorica, innentől fogva már gyerekjáték az összedobása ;) Pé nagyon leveses, így jól jön a változatosság.


Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg csirkemellkocka
- 30 dkg morzsolt kukorica
- 4 ek tejföl
- 1 ek liszt
- só, bors
- 1 liter húsleves alaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- petrezselyemzöld
- 2 ek olivaolaj

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és olivaolajon üvegesre pirítjuk, majd a kés lapjával összenyomott fokhagymát is hozzáadjuk és kicsit megfuttatjuk. Ekkor jöhet rá a csirkemellkocka és kifehéredésig pirítjuk, sózzuk és borsozzuk, végül ráöntjük a kukoricát és felöntjük az alaplével. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, ezután öntjük bele a mustárral és liszttel csomómentesre kevert tejfölt és kis lángon még rotyogtatjuk egy keveset, hogy összeérjenek az ízek. Kész is, díszítésként megszórtam egy kis apróra vágott petrezselyemzölddel :) Összesen volt fél óra az egész művelet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...