2013. június 20., csütörtök

Tejfölös sertéscomb

Ezt a fogást még Pé szülinapjára készítettem meglepi vacsinak, mert gyors és nagyon szereti :D
 

Hozzávalók: (2 személyre)
Husihoz:
- 4 szelet sertéscomb
- só, bors
- 2 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 5 ek olivaolaj
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma

Körethez:
- 4 szem közepes újkrumpli
- 4 szál zsenge répa
- rozmaring, só, bors
- fél dl víz (lehetne húsleves alaplé is)
- 1 ek chilis méz
- 1 ek hársméz

- zsiradék a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkel és ebbe helyezzük a megmosott, feldarabolt krumplit meg répát, amit megszórunk sóval, borssal, rozmaringgal és megcsorgatjuk a kétféle mézzel, majd felöntjük a vízzel. 200 fokos sütőben fél órát alufólia alatt és fél órát alufólia nélkül sütjük, az utolsó 15 percben rá szoktam kapcsolni a hőlégkeverést is, hogy szép aranybarna legyen.
 
A felaprított újhagymát megpirítjuk egy kis olivaolajon. A husit kiklopfoljuk és megkenjük a sóval, borssal, tört fokhagymával ízesített mustárral, majd a megpirított hagymára fektetjük és kérget sütünk mindkét oldalára. Ekkor felöntjük a tejjel elkevert tejföllel és puhára főzük.
 
Nagyon ízletes eledel :)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...