2013. szeptember 28., szombat

Ti készítettétek

Kikerült a blogra néhány új lap, ezek közül szeretném megemlíteni a Ti készítettétek fület, ugyanis itt lesznek majd összegyűjtve a továbbiakban azok a receptek, kreatívkodások, sünis dolgok, amiket ti próbáltatok ki tőlünk. Remélem még sok- sok képes beszámolót fogok tudni ide feltölteni. Nagy- nagy szeretettel várok minden tapasztalatot és észrevételt! :)

2013. szeptember 26., csütörtök

Gesztenyesün

Íme egy remek foglalkoztató ötlet őszi estékre a kicsiknek:

A Forrást már sajnos nem találom...
 
Amire szükség lesz:
- néhány szem vadgesztenye héjastul
- fogpiszkálók vagy gyufák
- fekete filctoll
- gyurma
 
Forrás.
 
A gesztenyéből és a tüskés héjából is készülhet süni, de sok egyéb más is ;)

 Jó szórakozást!

2013. szeptember 25., szerda

Kukoricabundás csirke krumplipürével és káposztasalátával

Hétvégi vendégség alkalmából készítettem el ezt a finomságot, valami külünlegeset, de mégis szokványosat szerettem volna alkotni :D
 
 
Hozzávalók: (7 személyre)
 
Husihoz:
- 8 csirkecomb (alsó és felső) ketté vágva, bőrétől megfosztva
- só, bors, cayenne bors, pirospaprika, gyömbér, kakukkfű, őrölt kömény
- 8 gerezd fokhagyma
- fél liter tej
- néhány szárított rozmaring ág
- kukoricaliszt
- 3 tojás
- porrá tört kukoricapehely
- kevés olivaolaj
 
Kruplihoz:
- 13- 14 közepes szem krumpli
- só, szerecsendió
- 450 g lágy Rama
- fél meleg liter tej
 
Salátához:
- egy fél fej lilakáposzta (a fele lehetne fehér)
- fél fej lilahagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 kk tárkony
- 1 ek ecet
- só, bors
- 1 kk citromlé
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 ek majonéz
- 2 ek cukor (lehetne méz is)
 

Elkészítés:
A káposztát vékonyan felszeleteljük, a hagymát felkockázzuk, a répát pedig megpucoljuk és lereszeljük. A tárkonyt porrá törjük és az ecettel felöntjük, majd negyed órát hagyjuk állni. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, sóval, borssal, citromlével, cukorral és a tárkonyos ecette. Ezzel az öntettel öntjük nyakon a káposztás, hagymás, répás keverékünket, amit tálalás előtt behűtünk.
 
A krumplikat héjastul sós vízben puhára főzzük, majd a héjától megszabadítva krumplitörővel áttörjük. Az áttört krumplihoz hozzáadjuk a lágy margarint a meleg tejet, sót és szerecsendiót, majd addig kevergetjük, míg szép egynemű és habos nem lesz.
 
A husikat felöntjük tejjel, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágakat, így főzzük míg gyöngyözni nem kezd, majd még ettől számított 5 percig főzzük. Ezután megforgatjuk őket a sóból, borsból, cayenne borsból, pirospaprikából, gyömbérből, őrölt köményből és kakukkfőből készített fűszerkeverékben. Ekkor jöhet a panírozás: először kukoricalisztbe forgatjuk mindet, másodszor felvert tojásba és végül a darabosan porrá tört kukoricapehelybe. Így egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a husikat és meglocsoljuk egy kevéske olivaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk őket és 30- 40 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

2013. szeptember 24., kedd

Humor Herold 8.

LOL :D

Precíz parkolás.
A Volkswagen megkönnyíti a parkolást.

2013. szeptember 23., hétfő

Matryoshka sün

Mindig találok valami számomra új sünis cukiságot/furcsaságot, íme a mostani :P





 
Képek forrása: 1 2 3 4 5 6

2013. szeptember 22., vasárnap

Virslis muffin

Gyors vendégváró falatokat akartam készíteni, bár eredetileg a levelestésztába göngyölt virslit gondoltam ki, de nem volt itthon leveles tésztám, így rögtönöznöm kellett és ez lett belőle. Kifli és levendulánál találtam a receptet ami gyors, mutatós és laktató, no meg természtetesen finom is :D
 
 
Hozzávalók: (24 db mini muffinhoz)
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk tengeri só
- 1 kk őrölt bors
- 1 dl olaj
- 2 egész tojás
- 2 dl habtejszín (nem vol itthon főzőtejszín)
 
- 6 virsli
- szezámmag
 
Elkészítés:
A tészta  összes alapanyagát egy tálba öntjük és kézi mixerrel szép habosra keverjük. A muffinsütőformát kibéleljük papírkapszlikkal, a virsliket pedig 4- be vágjuk. A papírformákba egy-egy evőkanálnyi tésztát adagolunk, majd mindegyik közepébe belenyomunk egy virsli darabot, végül meghintjük szezámmaggal. 185 fokra előmelegített sütőbe dugjuk őket és 20 perc alatt szép aranybarnára megsütjük.
Pé szerint kicsit édeskés lett a habtejszíntől, de emiatt senki más nem panaszkodott, gyorsan elfogyott :P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...