Egyik nap későn értem haza a munkából, Pé pedig korán végzett, így nekilátott és sütött nekem/nekünk egy fincsi sajttortát, csak úgy. Méghozzá azt, amit együtt láttunk a TV- ben Nigellától. Ki hinné, hogy mindig puffog, ha muffinos, tortás, vagy főzős műsort kell néznünk :P Természtesen nem az én férjemről lenne szó, ha nem rakott volna bel néhány extra hozzávalót az alapreceptbe ;)
Az eredeti receptet itt olvashatjátok. Nálunk egy 26 cm átmérőjű szív tortaformában készült.
Pé a háztartási kekszből készített keksz alapba rakott kakaóport is, így kicsit több vaj/margarin kell bele. Mascarpone helyett tömlős sajtkrémet és vajkrémet használt felesben, nem volt itthon elég tojás ezért felvert habtejszínnel toldotta meg a krémet. A tetejére készített cukoros pirított zsemlemorzsát fahéjjal, amivel megszórta díszítésként a kész művet :D Isteni finom lett!!! Alig győztük kivárni, hogy egy kicsit kihűljön, máris megvágtuk :P
Én is kérnék egy szeletet! :-DD
VálaszTörlésCsatlakozom Zsuzsához: egy szeletkét ha küldenétek :) köszönöm
VálaszTörlésMinden elismerésem, hogy ilyet alkotott kedves férjed! Látom jól neveled :)
VálaszTörlésKedvesek vagytok, épp most falatoztam meg az utolsó morzsáit is a tortának, de legközelebb postázok egy-egy szeletkét ;)
VálaszTörlésNEM MÁSZKÁRPONE KELL BELE!!! Sajtkrémet használt a csaj (nem krémsajtot, az már a továbbfejlesztett recept)!!! Én a vajkrémmel finomítottam a sajt ízén, felháborító ez a történeti helytelenség. A tejfölbe több cukor kellet volna, azt elismerem... nem mondom meg ki vagyok:)
VálaszTörlésKedves Pé, tehát ha jól értem arra célzol, hogy a belinkelt recept mascarpone- t írt, de Nigella eredetileg is sajtkrémet használt, ha jól értem ;) Így megefelelő a helyesbítés? :)
Törléspuff...
Törlés