2013. augusztus 10., szombat

Tűsarkú

Áhhh, elolvadok :D Nem vagyok egy magassarkú kedvelő személyiség, de ezt a sün mintás cipellőt én is szívesen bevállanám ;)
Forrás.

2013. augusztus 9., péntek

Csoki fagyi

Ismét egy hűsítő nyalánkság következik, méghozzá egy csokis, rumos, fahéjas fagyi képében. A korábbi választásainkból is látszik, hogy mi a tradícionális ízeket kedveljük: mák, dió, fahéj, banán, fehércsoki, ... ezek közül egyedül a rózsa lóg ki. Ez a kísérlet is sikeresen zárult, fincsi lett, csoki imádóknak ajánlva :D

Erről a képről az Esküvőnk ugrik be - lassan egy éves volt már -,
ugyanis a barna és a sárga volt az a színkombináció,
ami jellemezte az összhatást ;)
 
Hozzávalók:
- 80 g cukor
- 2 tojás sárgája
- 2 dl tej
- 2,5 dl habtejszín
- 50 g étcsoki
- 30 g tejcsoki
- 1 kk fahéj
- 1 ek rumaroma

Elkészítés:
A tojások sárgája és a cukrot alaposan habosra keverjük. A tejet, a tejszín felét, a csokikat,  a fahéjjal és a rumaromával addig melegítjük alacsony lángon, állandó kavargatás mellett, míg szépen össze nem áll egyneművé.  Kicsit hagyjuk kihűlni. A tejszín másik felét botmixerrel lágy habbá verjük. Mikor a csokis massza már langyos, akkor a három keveréket óvatosan összeforgatjuk. Így mehet minimum 4 órára a hűtőbe pihenni. Végül az egy napra már előzőleg behűtött fagyigép edényébe öntjük a krémet és 30- 40 percig kevertetjük a géppel. Ekkor még megszórhatjuk a tetejét egy kevés csokidarával is, így kis időre még visszadugjuk az egészet a mélyhűtőbe fogyasztás előtt.

2013. augusztus 8., csütörtök

Baba az autóban

Azt már említettem, hogy a közeljövőben (pontosabban szeptember elején) két csöppség is világot fog látni a közelünkben, méghozzá vélhetőleg egy kisfiú és egy kislány. Egyikük Barátnőm által, másikuk Pé másodunokatesójának felesége által ;) Ezeknek a kis jövevényeknek készültek az alábbi Macik, remélem tetszeni fog a Szülőknek és ezek a kis jószágok vigyázni fognak a Babákra utazás közben!
 
 
Amire szükség volt:
- dekorgumi (sötétkék, világoskék, fekete, fehér, sötétrózsaszín, világos rózsaszín, világosbarna és sötétbarna)
- palmatex folyékony ragasztó
- olló
- fekete alkoholos filc
- üvegen használható öntapadó korongok (az autó ablakára való felhelyezéshez)
- ceruza
- papír sablonok
 
Kivételesen készültek fázis fotók is :P Sőt, aki reprodukálni szeretné őket, az INNEN letöltheti a sablont, amit én 5 példányban nyomtattam ki és kivágtam belőlük a megfelelő elemeket.
 
 
 
A papírsablonokat rajzoljuk körbe cerzával a dekorgumin, majd egyesével vágjuk körbe mindet.
 
 
Egyes rétegek felragasztása után helyezzünk nehezéket a teljes felületre 10- 15 percre, hogy a ragasztó egyenletesen tudjon kötni. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön túl sok ragasztó az egyes elemek hátoldalára, ne kenjük teljesen peremig, mert akkor kifolyhat felhelyezéskor és csúnya lesz az illesztés. Palmatex helyett használhatunk pillanatragasztót vagy technokolt is, mindegyiknek más és más a száradási ideje.


 
Miután minden elem a helyére került emeljük ki a  körvonalakat alkoholos filc segítségével.

 
Íme a végeredémény, már csak a tapadókorongnak kell bevágni a helyét a dekorgumin és már mehet is az autóba.

Eredeti ötlet innen.
Nekem nagyon tetszenek :D

2013. augusztus 7., szerda

Bolha

Vasárnap kimentünk a Pecsa bolhapiacra és az alábbi szépségekkel tértünk haza:

Szerintetek mi van a kis piros dobozban? :D
Olyan sok mindent megvettem volna még szívem szerint, de ilyenkor inkább csak nagy levegőket veszek és azt hozom el ténylegesen, ami valóban nagyon- nagyon tetszik ;) Ráadásul egyre jobban merek alkudni, de bevallom nőiesen, hogy az idős bácsik a gyengéim, főleg, ha a Nagypapámra emlékeztetnek, őket nincs szívem túlságosan lehúzni.

Update 201308071945:
Jól gondoltátok :) Kiskanalak vannak a dobozban, de még milyen szép kiskanalak :D

 

2013. augusztus 6., kedd

Humor Herold 7.

Van ez így :P

A Forrást már sajnos nem találom, de a nyelv német volt, én magyarítottam.
 

2013. augusztus 5., hétfő

Pizza ismét

Ismét pizza, csak kis módosításokkal. A tészta recept ugyanaz mint korábban, de a sima liszt keveredett 50 g rozsliszttel, meg a feltét és kivitelezés terén történt néhány módosítás:
 
 
Ennél a verziónál a szósz ugyanaz, mint legutóbb csak friss bazsalikom került bele  a kiskertből, plusz a tészta peremébe raktam némi trappista sajtot, amit kisujjnyi csíkokra vágtam és a tészta szélét ráhajtogattam, majd alaposan összenyomkodtam a végeket.
 
 
Itt pedig a feltét változott, ezt Pé alkotta meg hozzá.

Hozzávalók: (1 pizzához)
- fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 marék morzsolt kukorica (nálunk most főtt kukorica maradék)
- fél csirkemell felkockázva
- só, bors
- kapor (kb. két kiskanálnyi frissen aprítva)
- 1 nagy pohár fejföl
- 1 ek olivaolaj
- reszelt sajt a tetejére (nálam trappsita)
- 1 nagy paradicsom felkarikázva
- 1 kissebb tv paprika felkarikázva

Elkészítés:
A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd az olivaolajon üvegesre pirítjuk, ekkor jöhet bele a tört fokhagyma és kicsit megfuttatjuk. Hozzáadjuk a csirkekockákat és kifehéredésig minden oldalát megsütjük, sóval és borssal ízesítjük. A tejföllel elkeverjük a kukoricát és a kaprot, majd a kihűlt hússal összeforgatjuk, így mehet a nyers tészta tetejére, végül  bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, paradicsommal és paprikával, majd bedugjuk a sütőbe.

2013. augusztus 4., vasárnap

Csigakonzerv teszt

Korábban említettem, hogy immár lehet beszerezni süniknek szánt mindenféle csúszómászókból készítet konzervet, mi kipróbáltuk a csigás verziót. Samu megkóstolta és horribilis habzásba kezdett:
 
 
Nem kell megijedni ez normális a süniknél, ha valami új ízzel/szaggal találkoznak, valószínűleg oda vezethető vissza a dolog, hogy megpróbálnak "beolvadni" a  környezetükbe, vagyis magukra kennek amit csak lehet. Vicces látvány ahogy vonaglik közben. Viszont ez után a kis mutatvány után azonnal mentünk fürdeni, mert elég gusztustalan egy csigahabban meghempergőzött állatka :P
 
Remélem a következő kóstolásnál, már nem fogja ezt csinálni... Bár nem büdös a csigakonzerv vagy ilyesmi, na de mégse kéne elpazarékolni ilyen kis mutatványokkal, ugyanis nem evett belőle túl sokat, inkább csak habosította.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...