2013. július 1., hétfő

Vendég post a 16. SAD- ra

Kovács Gizellától Rózsás kedvében kaptam három levelet, melyben három recept lapult a 16. SAD- ra, íme:

I. RÓZSAszörp


Hozzávalók:
- rózsaszirmok
- víz
- cukor
- citromsav
- jégkockák

Elkészítés:
"A rózsaszirmokat felforralom keves vízben, ízléshez mérten adok hozza cukrot, és citromsavval tartósítom. Le is lehet szűrni a szirmokat, de kicsit pépesítve benne is hagyható. Ha hosszúkás neylonba rakjuk őket, a végeiket lezarva, akkor mélyhűtőben is lehet tárolni.:)"

II. RÓZSAlekvár

Hozzávalók:
- 1 vödör rózsa
- víz
- 2 kg cukor
- citromsav

Elkészítés:
"Egy vödörnyi rózsa (ne legyen vad se lepermetezve), szirmaira bontva, vízben felforralva, mindaddig míg mély piros/vörös színe nem lesz. Kb két kg cukor, és citromsav.  Felforraljuk és száraz dunsztba rakjuk."

III. RÓZSAméz


Hozzávalók:
- rózsafejek
- selyemfűméz

Köszönöm neked a recepteket és a részvételt!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...