Kovács Gizellától Rózsás kedvében kaptam három levelet, melyben három recept lapult a 16. SAD- ra, íme:
I. RÓZSAszörp
Hozzávalók:
- rózsaszirmok
- víz
- cukor
- citromsav
- jégkockák
Elkészítés:
"A rózsaszirmokat felforralom keves vízben, ízléshez mérten adok hozza cukrot, és citromsavval tartósítom. Le is lehet szűrni a szirmokat, de kicsit pépesítve benne is hagyható. Ha hosszúkás neylonba rakjuk őket, a végeiket lezarva, akkor mélyhűtőben is lehet tárolni.:)"
II. RÓZSAlekvár
Hozzávalók:
- 1 vödör rózsa
- víz
- 2 kg cukor
- citromsav
Elkészítés:
"Egy vödörnyi rózsa (ne legyen vad se lepermetezve), szirmaira bontva, vízben felforralva, mindaddig míg mély piros/vörös színe nem lesz. Kb két kg cukor, és citromsav. Felforraljuk és száraz dunsztba rakjuk."
III. RÓZSAméz
Hozzávalók:
- rózsafejek
- selyemfűméz
Köszönöm neked a recepteket és a részvételt!
Süni, kóstolót is kaptál? :)
VálaszTörlésSajnos azt nem, de biztos nagyon fincsi volt mind :D
VálaszTörlés