Nem rég olvastam először erről az ételről és azóta már több helyen is láttam, ezért nekiláttam és megalkottam a saját verziómat.
Hozzávalók: (3 személyre)
- 1 tv paprika
- 1 fej vöröshagyma
- olivaolaj
- só, bors, pirospaprika
- 2 dl paradicsomlé
- 30 dkg tészta
- 50 dkg fagysztott zöldborsó
- 1 kk étkezési keményítő
- 1 kk csípős/édes pirosarany
- tejföl
Elkészítés:
A tésztát sós, lobogó vízben készre főzzük. A vöröhagymát felkockázzuk és az olivaolajon üvegesre pirítjuk, ekkor adjuk hozzá a felcsíkozott tv paprikát, az őrölt pirospaprikát és kicsit megpirítjuk. Jöhet bele a borsó és öntsük fel a paradicsomlével, majd adjunk hozzá annyi vizet, ami éppen ellepi. Ízesítsük sóval, borssal és a pirosarannyal. Addig főzzük, míg a paprikacsíkok elolvadnak és a borsó megpuhul. A keményítőt néhány kanál szafttal csomómentesre keverjük, így keverjük hozzá a pörkölthöz, még egy kicsit rotyogtatjuk, de utána vegyük le a tűzről. Én egy kanál tejföllel a tetején tálaltam. Nagyon finom és könnyű fogás, húsmentes napokra ajánlva :)
Igazi nosztalgia :)
VálaszTörlésGyerekkoromban a mama sokszor készített, borsó érés idején, igaz más recept alapján, , de a lényeg úgy is a zsenge borsó :)
Köszönöm, hogy eszembe juttattad! :)
Igazán nincs mit ;) Jól esik ilyeneket olvasni :)
TörlésÉn is tavaly bukkantam egy hasonló receptre, és én is nagyon megkedveltem, előszeretettel készítem! :)
VálaszTörlés