2013. július 4., csütörtök

16. SAD - RÓZSAfagyi

Íme a két új "szerelem" a rózsavíz és a fagylalt párosítása, ráadásul rózsaszínű rózsa formában :D Eredeti recept innen, fagyirózsa formázásához segítség pedig itt. A forma kialakításához egy hosszúkás, vékony, fém fordítólapátot használtam.


Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 4 tojás sárgája
- 3 ek hársméz
- 4 ek RÓZSAvíz
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- csipet só
- néhány csepp piros ételfesték

Elkészítés:
A tojásokat, a vaníliás cukrot és a mézet habosra keverjük. A tejet összeöntjük a rózsavízzel és az ételfestékkel majd pár percig forraljuk, utána hagyjuk kicsit hűlni, addig a tejszínt nem túl kemény habbá verjük. A tejet a tojásos masszához adagoljuk és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük, de  nem forraljuk fel, ekkor levesszük a tűzről és szoba hőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáforgatjuk a habot és 4 órára hűtőbe tesszük. A fagyigép edényét már a fagyi készítése előtt 24 órával a mélyhűtőben pihentettük és a lehűlt rózsás krémünket 30- 40 percig kevertetjük benne. Utána még pár órára bedugjuk a mélyhűtőbe a kész fagylaltot fogyasztás előtt. Tálalásnál először egy gombócot helyezünk a tölcsérbe majd egy vékony palacsinta forgató "kanálla" gyors mozdulatokkal sziromszerűen kenjük fel a további gombóckákat, hogy dekoratív RÓZSA formát kapjunk ;) Intenzív ízű és aromájú, pikánsan hűsítő finomság a végeredmény :)

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...