Még a maradék laskából és barna csiperkéből készült az alábbi finomság is:
Hozzávalók: (2 személyre)
- 10 dkg barna csiperke
- 20 dkg laskagomba
- só, bors, kakukkfű, pirospaprika, vegeta
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 dl paradicsomlé
- 1 ek csípős pirosarany
- 3 ek olivaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 marék rizs
Elkészítés:
A gombákat megmossuk és felszeleteljük. Olajat hevítünk egy serpenyőben és a felkockázott vöröshagymát, majd az összetört fokhagymát üvegesre pirítjuk, utána megfuttatjuk rajta a pirospaprikát, ezután jöhet bele a felaprított tv paprika és mikor már kezd összeesni jöhet bele a felkockázott paradicsom és a paradicsomlé is. Ekkor adjuk hozzá a gombákat, kakukkfüvet meg a pirosaranyat, mindezt addig főzzük míg a gombák szépen meg nem puhulnak. Köretnek rizst főzünk ki hozzá sós, borsos, vegetás vízben, itt fontos, hogy a víz dupla annyi legyen mint a rizs és alkalmanként kavarjuk meg, ne hagyjuk teljesen magára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése