2013. június 12., szerda

Banánfagyi

A Lidl- ben  vettünk egy fagyigépet akciós áron és természetesen azonnal ki akartuk próbálni, de nem volt itthon más gyümölcs csak banán és citrom, szóval ez lett belőle :)
 
Kép innen.
 
Hozzávalók:
- fél citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 2 banán
- 1 csomag bourbon vanília
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej

Elkészítés:
A habtejszínt egy ek cukorral közepesen kemény habbá verjük (ne legyen túl lágy, de túl kemény sem). A banánokat villával alaposan összetörjük, hozzáreszeljük a citrom héját és hozzáfacsarjuk a levét, meg hozzáadjuk a maradék cukrot, hozzáöntjük a tejet és a vaníliás cukrot is. A két masszát óvatosan összeforgatjuk, mikor már nagyjából homogén minimum 4 órára behűtjük mielőtt a gépbe kerülne. A géphez járó edényt 24 órával a fagyi készítés előtt a mélyhűtőbe tesszük. Mikor minden alaposan lehűlt, akkor jöhet a banánkrém a gépbe és 30- 40 percig kevertetjük vele. Végül a majdnem kész fagyit még egy kicsit lehűtjük a mélyhűtőben fogyasztás előtt. Elsőre nem is rossz, úgy érzem elég gyakran fogjuk használni :D 
 
 

2 megjegyzés:

  1. Kérhetek egy gombócot? :) Mikor vettétek a gépet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldenék szívesen, de már az utolsó cseppig elfogyott ;) A gépet a múlt hét elején vettük, akkor még volt belőle több darab is, de a mostani újságban már nincs benne úgy látom.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...