Hozzávalók: (3- 4 főre)
- 1 nagy padlizsán
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- 6 dl víz
- 1 ek liszt
- 2 ek mustár
- 1 kk dijoni mustár
- 1 ek cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk citromlé
Golyókhoz:
- 50 dkg darált pulyka
- só, bors
- majoranna
- fél fej vöröshagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés zsiradék (nálam kókuszolaj)
Körethez:
- 1 bögre hántolt árpa (lehetne búza is, mi kicsit unjuk már a rizst)
- 1 ek vegeta
- só
- 2 bögre víz
Elkészítés:
Az árpát egy éjszakára beáztatjuk. Leöntjük az áztató vizet, majd felöntjük a dupla mennyiségű vízzel, hozzáadjuk a sót és a vegetát, így főzzük fedő alatt, kevergetés nélkül, míg az összes vizet fel nem szívja és teljesen meg nem puhul.
A húsgolyókat ÍGY készítjük el.
A szószhoz a padlizsánt megpucoljuk felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd némi kókuszolajat is teszünk alá, így sütjük 180 fokon 20- 30 percig. Miután kivettük a sütőből felöntjük egy edényben 6 dl vízzel és puhára főzzük a fokhagymával együtt, végül kézi kruplinyomóval szétnyomkodjuk kissé, amúgy rusztikusan. Ízesítjük mustárral, citromlével, cukorral és ha szükséges sóval, borssal is. A tejszínt a liszttel elkeverjük, így adjuk fokozatosan a padlizsános masszánkhoz. Kis vízzel még hígíthatjuk, ha szükséges. Ehhez adjuk hozzá a húsgolyókat és együtt is rotyogtatjuk még 5 percig. A főtt árpával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése