2014. május 21., szerda

Karamellás banánkrém pohárban

Ez a krém eredetileg tortabevonáshoz készült volna, de aztán túl folyósnak ítéltem a végeredményt, így lett belőle egy hipergyorsan elfogyott poharakba falmozott finomság.


Hozzávalók: (6 adag)
Krémhez:
- 2 banán
- 1 rúd vanília
- 4 tojás sárgája
- 12 dkg cukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 1,5 csomag banán vagy karamell ízű pudingpor
- 4 dl tej
- fél citrom leve

Tetejére:
- 12 db babapiskóta darabokra törve
- 2 marék dióbél felaprítva
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- csokidara

Elkészítés:
Kevés tejben feloldjuk a pudingport. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük a maradék tejjel, mikor a karamell már felolvadt benne hozzáöntjük a pudingport és a tojások sárgáját is, amit alaposan egyneművé keverünk. Addig főzzük míg szépen el nem kezd besűrűsödni. Hagyjuk kicsit kihűlni. Mikor már langyos hozzákeverjük a margarint is.
 
A banánt a citromlével és a vanília kikapart belével leturmixoljuk, így adjuk a langyos pudinghoz.
 
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
 
A krémünket poharakba adagoljuk és egyformán elosztva belenyomkodjuk a babapiskóta darabokat, így mehet a hűtőbe.
 
Tálalás előtt megszórjuk a diódarabokkal és ráhalmozunk néhány kanál habot, végül megszórjuk csokidarával :) Élvezettel fogyasztjuk!

2 megjegyzés:

  1. Nekem így is bejön! Piskóta nélkül még diétázó is eheti ezt a fincsi krémet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor a véletlenek hozzák a fincsirecepteket ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...