Lightos ebéd jegyében született ez a saláta variáció is a Nizzai salihoz hasonlóan. Így dobjuk fel a friss zöldeket, ha férfi ember torkán is szertnénk, hogy boldogan csússzanak le ;)
Hozzávalók: (4 személyre)
Salátához:
- 2 kis fej saláta leveleire bontva
- háromnegyed kígyóuborka felszeletelve
- 2 kápia paprika kimagozva, felkarikázva
- 3 paradicsom felkarikázva
- 2 közepes sárgarépa felkarikázva
- 3 marék szárított, pirított kenyérkocka
- 2 kis újhagyma felkarikázva
- 1 kis marék felkarikázott snidling
Husihoz:
- 40 dkg csirkemell felkockázva
- 1 dl olaj
- 1 ek pirosarany
- 3 ek mustár
- 1 ek méz
- 1 ek osztrigaszósz
- só, bors
Öntethez:
- 1,5 kis pohár tejföl
- 1 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 1 ek méz
- só, bors
Elkészítés:
A husti pár órával a sütés előtt bepácoljuk az olajjal elkevert sózott, borsozott, osztrigaszószos, pirosaranyos, mézes, mustáros keverékben, majd serpenyőben megsütjük.
A salátaöntet alapanyagait elkeverjük.
A saláta hozzávalóit egy nagy edénye öntjük és óvatosan összeforgatjuk az öntettel nyakonöntve.
Kész is, frissen fogyasztva a legjobb! :D
Így az én torkomon is simán lecsúszna! :)
VálaszTörlésHa kénytelen vagyok osztozni ... :)
VálaszTörlésÉn is lelkesen fogyasztottam :)
VálaszTörlés