2014. január 30., csütörtök

Vendégváró kencék

Remek kísérők vendégváró falatok mártogatásához! Én most 5 félét készítettem, amiket répa, uborka, tortilla, krumpliszirom és chips falatokkal fogyasztottunk :) 4- en egy ültő helyünkben elcsipegettük majdnem az egészet :P


Babkrém

Hozzávalók:
- 1 konzervnyi vörösbab lecsöpögtetve
- 2 kanál tejföl
- só, bors
- 1 kk csípős pirosarany
- 2 ek ketchup
- negyed vöröshagyma felkockázva olivaolajon megpirítva

Elkészítés:
A hozzávalókat egy edénybe öntjük és kézi mixerrel pépesre aprítjuk.

Borsókrém

Hozzávalók:
- 1 bögre mirelit borsó megfőzve
- só, bors, őrölt pirospaprika
- 1 kissebb tömlős sajt
- 2 ek tejföl
- fél kk fokhagymagranulátum

Elkészítés:
A hozzávalókat egy edénybe öntjük és kézi mixerrel pürésítjük.

Tzatziki

Hozzávalók:
- 1,5 kígyóuborka lereszelve
- 1 kk fokhagymagranulátum
- 15 dkg préselt túró
- 5 ek tejföl
- só, bors
- 2 kk apróra vágott friss kapor

Elékszítés:
Az uborkát lereszelés után besózzuk és hagyjuk fél órát állni. Az uborka levet ereszt, ezt öntsük le róla, utána adjuk hozzá a többi alapanyagot és villával forgassuk össze, míg egynemű nem lesz.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:
- 2 nagy padlizsán
- só, bors
- 2 kk fokhagymagranulátum
- 1 ek mustár
- 3 ek majonéz
- 4 ek tejföl
- 1- 2 csepp citomlé
- 1 kk méz
- negyed vöröshagyma felkockázva olivaolajon megpirítva
- olivaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat félbe vágjuk, a vágott felüket sózzuk, borsozzuk, fokhagymagranulátummal meghintjük, majd olivaolajjal meglocsoljuk. 200 fokon addig sütjük vágott felével felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsiben, míg alaposan meg nem barnula  teteje és láthatóan jelentősen veszített a víztartalmából, kb 45 perc alatt. Mikor kész hagyjuk kihűlni, majd fa késsel vagy kézzel meghámozzuk és a húsát kicsit kifacsarjuk, ha túl vizesnek érezzük. Ehhez adjuk a többi alapanyagot és kézimixerre alaposan összeturmixoljuk az egészet.

Tojáskrém

Hozzávalók:
- 4 főtt tojás
- só, bors
- 4 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 ek mustár

Elkészítés:
A hozzávalókat egy edénybe öntjük és kézi mixerrel krémesre aprítjuk.

4 megjegyzés:

  1. nagyon jó kis kencék! a padlizsánkrém és a tzatziki nagy kedvenceim... :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Bekukkantasz hozzám egy kicsit? Szeretném, ha játszanál! :)

    Üdv.:
    Márti

    Márti

    VálaszTörlés
  3. Fincsi lehet az összes! Hamarosan ki is fogom próbálni őket! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...