Hozzávalók: (2 adaghoz - adagonként 8 szelet)
- 1 nagy csésze tejföl
- 1 nagy csésze tej
- 1 nagy csésze tejszín
- 1 nagy csésze liszt
- 1 nagy csésze cukor
- 1 csipet só
- 1 korty vaníliaaroma
- 2 nagy kocka mackósajt
- 3 tojás
- margarin a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Én egy ovális jénai tálat kivajaztam és vékonyan beliszteztem. Az összes hozzávalót egy edényben botmixerrel összekevertem. A felét így ahogy van beleöntöttem a tálba és bedugtam a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, majd a hőfokot levéve 180 fokra még 40 percig sütöttem. Mikor kész még melegen átemeltem egy tányérra és langyosan már szeleteltem is.
A második adag tésztát kicsit fahéjjal megszórtam és a tálba öntve meggydzsem cseppeket pötyögtettem rá és az előbbihez hasonlóan sütöttem meg, így is úgy is remek, könnyű és gyors édesség :D
Süni, nagyon jól sikerült neked is! Legközelebb én is kipróbálom a gyümölcsös változatát.
VálaszTörlésKöszönöm, érdemes úgy is elkészíteni, mindenki imádta :D
Törlés