2014. január 27., hétfő

Tejes pite/Sajttorta szelet

Amikor megláttam ezt a desszertet Konyhatündérnél, már tudtam, hogy nekem is el kell készíteni :D


Hozzávalók: (2 adaghoz - adagonként 8 szelet)
- 1 nagy csésze tejföl
- 1 nagy csésze tej
- 1 nagy csésze tejszín
- 1 nagy csésze liszt
- 1 nagy csésze cukor
- 1 csipet só
- 1 korty vaníliaaroma
- 2 nagy kocka mackósajt
- 3 tojás

- margarin a forma kikenéséhez

Elkészítés:
Én egy ovális jénai tálat kivajaztam és vékonyan beliszteztem. Az összes hozzávalót egy edényben botmixerrel összekevertem. A felét így ahogy van beleöntöttem a tálba és bedugtam a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, majd a hőfokot levéve 180 fokra még 40 percig sütöttem. Mikor kész még melegen átemeltem egy tányérra és langyosan már szeleteltem is.
 
A második adag tésztát kicsit fahéjjal megszórtam és a tálba öntve meggydzsem cseppeket pötyögtettem rá és az előbbihez hasonlóan sütöttem meg, így is úgy is remek, könnyű és gyors édesség :D
 
 

2 megjegyzés:

  1. Süni, nagyon jól sikerült neked is! Legközelebb én is kipróbálom a gyümölcsös változatát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, érdemes úgy is elkészíteni, mindenki imádta :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...