Juditkánál találtam ezt a receptet és már rég terveztem, hogy csinálok egy kis császármorzsát magunknak, ennek most jött el az ideje, így legalább nevezhetek vele a játékra ;)
Hozzávalók: (2 személyre)
- 2 tojás
- 4 dkg liszt
- 4 dkg búzadara
- csipet só
- 2 ek cukor
- 1 kk vaníliaaroma
- 2 dl tej
Sütéshez:
- 3- 4 dkg margarin
Tálaláshoz:
- házi sárgabaracklevkár (bár Pé szerint málnaszörppel lett volna igazán retro autentikus)
Elkészítés:
A tésztához az alapanyagokat egy tálban simára keverjük, palacsintatésztához hasonló állagú masszát fogunk kapni végeredményül. Egy palacsintasütőben megolvasztjuk a margarint, erre öntjük a tésztát, kicsit hagyjuk had szilárduljon az alja és lassú tűzön időnként kicsit megkeverjük fakanállal. Akkor jó, ha a falatnyi darabokra esik szét és kicsit már kezd az oldaluk megbarnulni. Még melegen baracklekvárral tálaljuk. Nagyon gyors és fincsi :)
Fincsi :)
VálaszTörlésNagyon guszta, igazi császári lakoma :)
VálaszTörlésKedvesek vagytok :D
VálaszTörlés