Egy könnyed levesre vágytam, amihez felhasználhattam a maradék húsleves alaplevemet és lehetőleg sok friss fűszernövény kelljen bele. Ez lett a végeredmény:
Hozzávalók: (2 személyre)
- egy kissebb marék friss menta
- egy nagyobb marék friss bazsalikom
- só, bors
- 2 bögre mirelit borsó
- 1 ek liszt
- 2 ek tejföl
- 1 ek olivaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl húsleves alaplé
- 2 kissebb szem krumpli
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk és felaprítjuk. A krumplit is megpucoljuk és felkockázva feltesszük egy lábasban annyi sós vízzel főni, ami ellepi. A vöröshagymát egy kis olivaolajon megpirítjuk, majd mikor már üveges megfuttatjuk rajta a fokhagymát is. Rádobjuk a mirelit zöldborsót és felöntjük az alaplé felével és hozzáadjuk a friss fűszernövényeket, sót, borsot, majd mikor már kicsit megpuhult a borsó, akkor hozzáadjuk a főtt krumpit, végül összeturmixoljuk. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük és a pépesített masszához keverjük, majd hozzáöntjük a maradék alaplevet és még kicsit együtt rotyogtatjuk. Jó nagy marék reszelt sajttal melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése