2013. július 26., péntek

Fehérboros-sajtos-diós tészta

Valami gyors tésztára vágytam, de nem a szokványos feltéttel és ötlet utáni böngészés közben akadtam erre a receptre Rozmarin&Csokoládé- nál. Természetesen nem volt meg hozzá minden alapanyagom, de ez nem tántorított el az elkészítésétől, improvizáltam és nagyon különlegesre sikeredett a végeredmény ;)

 
Hozzávalók: (3 személyre)
- 10 dkg vajkrém
- 2 macisajt háromszög felkockázva
- 10 dkg trappista sajt lereszelve
-  5 dkg darált dió
- 0,5 dl fehérbor
- 1 dl víz
- bors, szerencsendió (só nem szükséges)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 1 ek olivaolaj

- 30 dkg tészta
- só (a tészta főzővizébe)
 
Elkészítés:
A tésztát sós lobogó vízbe dobjuk és készre főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A mártáshoz a felkockázott vöröshagymát olivaolajon üvegesre pirítjuk, majd a tört fokhagymát is hozzáadjuk és csak kicsit megfuttatjuk, ezután hozzáadjuk a diót és megpörköljük egy keveset. Ekkor jöhet rá a vajkrém, bors, szerecsendió, vaj és a fehérbor, addig főzzük, míg az alkohol epárolog belőle. Végül jöhet bele a kétféle sajt, miután elolvadt még vízzel hígítjuk és egy keveset eggyütt rotyogtatjuk, de ne engedjük, hogy túlságoan besűrűsödjük. A tésztára halmozva, tetejére sajtot reszelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...