Íme még két rózsavizes recepet. Üdítő az illatos rózsa aroma a limonádéval, a nagy melegben érdemes kipróbálni :) Eredeti recept innen.
- 8 ek cukor
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl víz
- 1 citrom leve
- fél citrom felkarikázva
- 1 narancs leve
- fél citrom felkarikázva
- 1 narancs leve
- 1 l ásványvíz (ízlés szerint bubis vagy mentes)
- 3 ek rózsavíz
- jégkockák
Elkészítés:
A cukrot a 1,5 dl vízzel sziruposra forraljuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. Egy kancsóba vagy tálba öntjük a citromlevet, a narancslevet, a citromkarikákat, a rózsavizet és a szirupot, majd hozzátöltjük az ásványvízet is. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük, majd jégkockával teli poharakban szervírozzuk.
2. Epres, citromfüves verzió
Hozzávalók:2. Epres, citromfüves verzió
- 10 ek cukor
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl víz
- 2 citrom leve
- 1 l ásványvíz (ízlés szerint bubis vagy mentes)
- 4 ek rózsavíz
- 3 ek eperpüré
- néhány levél citromfű
- néhány eper felkaikázva
- 3 ek eperpüré
- néhány levél citromfű
- néhány eper felkaikázva
- jégkockák
Elkészítés:
A cukrot a 1,5 dl vízzel sziruposra forraljuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. Egy kancsóba vagy tálba öntjük a citromlevet, a citromfű levelekkel leturmixolt eperpépet, az eperkarikákat, a rózsavizet és a szirupot, majd hozzátöltjük az ásványvízet is. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük, majd jégkockával teli poharakban szervírozzuk.
Nagyon guszta, és eper-rózsa variációkban én is sokat ténykedek!:)
VálaszTörlésKöszi, tényleg elég jó kombináció :D
Törlés